Logo Tao Dru

Zwangerschap

“Moving in stillness is healing yourself”

Yoga & massages voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen kunnen bij ons aankloppen voor zwangerschapsyoga of een zwangerschapsmassage. Na de bevalling bieden we babymassages aan. In onderstaand overzicht hebben we de inhoud van de sessies voor jou verzameld. Stuur ons gerust een bericht als je een behandeling zou willen boeken.

“Met liefde, passie en aandacht begeleid ik vrouwen tijdens hun zwangerschap!”

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wil je je goed op je bevalling voorbereiden? Dan helpen wij je verder. Je bevalling is succesvol als je ondanks alle afleiding, pijn en prikkels helemaal bij jezelf en je kindje blijft, je eigen bubbel. Dat is precies wat je in onze zwangerschapscursus leert – en het is nog leuk ook. Het is heel fijn om met andere zwangere vrouwen inzichten te kunnen uitwisselen en te ontdekken wat er allemaal bij een bevalling komt kijken én ondertussen tijd voor jezelf te nemen. Zo bereid je je optimaal voor.

Zelf heb ik, Anita, twee prachtige zonen. Mijn eerste bevalling verliep zeer moeizaam. Toen ik opnieuw zwanger was, ging ik daarom op zoek naar een cursus. Daar leerde ik dat ontspannen de belangrijkste tool is voor een vlotte bevalling. Het resultaat mocht er zijn: een prachtige en vlotte bevalling zonder pijn! Dat inzicht wil ik graag in mijn lessen doorgeven.

IMG

Je bevalling als natuurlijk proces

Ik geloof dat je bevalling een natuurlijk proces is dat z’n eigen wijsheid heeft waarop je volledig kunt vertrouwen. In de lessen leer je hoe je jezelf kunt ontspannen tijdens je zwangerschap en bevalling. Ademhalingsoefeningen brengen je in contact met jezelf en je kindje – wat er bij de bevalling ook gebeurt.

Daardoor zul je bij de bevalling niet allerlei technieken hoeven toe te passen, maar je enkel hoeven over te geven. Je wilt dus weten hoe je het proces niet in de weg staat. De sleutel is om je te ontspannen en op je lichaam te vertrouwen.

Behalve ademhalingsoefeningen wordt er gebruikgemaakt van yoga, chi kung, elementen uit hypnobirthing en mindfulnessoefeningen. Je krijgt tevens praktische informatie rond je zwangerschap. Ervaring is niet noodzakelijk. De lessen zijn toegankelijk voor alle zwangere vrouwen!

Hoe zien de lessen eruit?

De volgende thema’s komen in de lessen aan bod:

Door de cursus te volgen, krijg je een natuurlijk vertrouwen om aan je bevalling te beginnen.

shutterstock ()

Praktische informatie

We beginnen de les door ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje thee. Alle lessen zijn toegankelijk, rustig en ‘met beide voeten op de grond’. De oefeningen zijn erop gericht om bij jezelf te blijven. Het doel is dat je die vanzelf toepast wanneer je bevalt.

De lessen vinden wekelijks in groepsverband plaats. Het is ook mogelijk de lessen één op één of samen met een zwangere vriendin te volgen. Je kunt op elk moment in het lesprogramma instappen. We raden je aan om vroeg met de lessen te starten, zodat je ruim de tijd hebt om je bevalling voor te bereiden. Gun jezelf meer dan twaalf tot zestien lessen. Het wordt dan een vanzelfsprekendheid om onder alle omstandigheden in contact met jezelf te zijn – wat de kans op een succesvolle bevalling het grootste maakt.

Ook na de lessen kun je er veel profijt van hebben. Het is namelijk superfijn om iedere week tijd en ruimte voor jezelf te hebben! Je kunt, als je wilt, je hele zwangerschap meedoen (vanaf week twaalf). De minimale afname is een reeks van acht lessen. Toch kun je er altijd bijnemen. Lessen die je nog tegoed hebt omdat je eerder bent bevallen, kun je na je bevalling gebruiken (bv. yoga, chi kung & pilates).

Veel verzekeraars vergoeden een zwangerschapscursus.

Partnerworkshop

In deze workshop bereid je je samen met je partner voor op de bevalling. Hoe mooi is dat? Je krijgt praktische en toepasbare informatie over hoe je partner je op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Meerdere onderwerpen komen aan bod, waaronder ademhalingstechnieken om je weeën op te vangen en bewegingen om de ontsluitingsademhaling te versoepelen en bespoedigen.

Verder leren we je hoe je je kunt ontspannen en welke bevalhoudingen er zijn; praktische oefeningen waar jullie beiden echt iets aan hebben!