Logo Tao Dru

Antistress-sessies 

“Moving in stillness is healing yourself”

shapes [Hersteld] Tekengebied kopie

Antistress-sessies op maat

Heb je de behoefte om (jarenlange) opgehoopte spanning, stress, onderdrukte emoties of trauma’s in beweging te brengen? Dan kunnen we een antistress-sessie op jou persoonlijk afstemmen. Door dieper in jezelf te durven kijken en de confrontatie aan te gaan, word je ‘heel’. Onze eigenaresse Anita reikt je alle tools aan die ze door de jaren heen – sinds 2001 – heeft aangeleerd en zelf heeft ervaren.

Wat wordt er bedoeld met trauma?

We (her)kennen ze allemaal wel: intense gebeurtenissen die je in je leven hebt meegemaakt. Denk aan een overlijden, een scheiding, een ongeval, een operatie, een geboortetrauma of misbruik. Zo’n gebeurtenis is vaak te heftig om in één keer te verwerken. Daardoor blijft er een rest van energie ergens in je lichaam achter. Op die plek(ken) kan de levensenergie niet meer volledig stromen, waardoor je diverse (psychische) klachten kunt krijgen.

Ervaringen die langer geleden plaatsvonden of erg langzaam verliepen – bijvoorbeeld een weinig liefdevolle opvoeding, pesten of een liefdeloze relatie – kunnen eveneens traumaverschijnselen veroorzaken. Die intense ervaringen gaan meestal gepaard met allerlei lichamelijke klachten, waaronder:

shapes [Hersteld] Tekengebied kopie

Wat kun je van een antistress-sessie verwachten?

Trauma Release & Breathwork betekent dat ons brein gebeurtenissen vergeet, maar dat ons lichaam die onthoudt. Je kunt daar doorheen breken en zo de fysiologische, emotionele en mentale spanning uit je lichaam, geest en zenuwstelsel loslaten. Trauma Release & Breathwork bestaat uit:

BRTT: Body Remembers Trauma Therapy

Hier werken we met verschillende oefeningen, waarin je lichaam zelf reageert. BRTT is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier van spanning, stress en trauma te ontladen. De methode verschaft je tevens toegang tot het lichaamsgeheugen van je trauma.

TRB: Trauma Release & Breathwork

In deze ademsessie hanteren we zeven ademtechnieken, zodat je je geblokkeerde energie kunt loslaten. Je kunt laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn op een heel toegankelijke en snelle manier loslaten, waardoor je zenuwen kalmeren. Jouw levensenergie kan weer meer gaan stromen.

BRTT en TRB zijn de veiligste en directste manieren om je lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen. In een sessie draait het alleen om jou. Het belangrijkste is dat we je veiligheid en vertrouwen schenken. Als jij je veilig voelt in onze praktijk, kunnen we van start gaan.

IMG
shapes [Hersteld] Tekengebied kopie

Hoe ziet een antistress-sessie eruit?

Nadat we kennis hebben gemaakt, beginnen we met een body release: een eigen lichaamsproces om trauma’s op te zoeken. Het lichaam zoekt en trilt en gaat zijn eigen weg. Emoties kunnen naar boven komen, die mogen er allemaal zijn. Daarna starten we met de ademhaling, prana of chi, ook wel de levensenergie genoemd. Die heeft invloed op vele lichaamsfuncties waarin stress, angst of trauma opgeslagen zitten.

Wij begeleiden je en zijn naast je; zonder oordeel volgen we jouw proces. Weet dat het moedig is om het proces aan te gaan, je trauma’s aan te kijken en vooral om die te voelen. Wij zijn er helemaal voor jou om je te ondersteunen in het mooie en helende traject. Onze bezielster Anita heeft haar eigen ervaringen met BRTT en TRB steeds als zeer helend gezien. Waar een enkele sessie veel ruimte opwerkt, zijn meerdere sessies in veel gevallen life-changing.

Voor BRTT en TRB kiezen, is investeren in jezelf – de beste investering die je kunt doen. Geef ons een seintje als je een of meerdere sessies wilt boeken.