Logo Tao Dru

Massages

“Moving in stillness is healing yourself”

Van ayurvedische massages tot klankmassages

In onze praktijk kun je langskomen voor meerdere massages, van ayurvedische massages tot klankmassages. Hieronder geven we je alvast een kort woordje uitleg over elk van onze behandelingen. Als je daarover meer zou willen weten, kun je van je laten horen.

Een ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest, helpt je immuunsysteem te versterken en schenkt zowel ontspanning als vreugde. De massage is een essentieel onderdeel van de Indiase natuurgeneeskunde. Die zal de stroming in je lichaam en in Prana – de vitale kracht en zuurstof in het lichaam – bevorderen. Daardoor kunnen je lichaam en al diens cellen zich beter vernieuwen en reinigen. Dat zal een verstoord evenwicht weer in balans brengen.

Je wordt gemasseerd met warme kruidenoliën die speciaal op jouw behoeften zijn afgestemd. De massage heeft vele voordelen: je komt emotioneel meer in balans, je voelt je meer geaard en je huid zal er wel bij varen. Daarenboven wordt je lichaam soepeler en krachtiger en voel je je lekkerder in je vel.

In de Indiase traditie worden kinderen al vanaf de geboorte gemasseerd. Ook tijdens de zwangerschap en vlak na de bevalling speelt de oliemassage een grote rol. Die bevordert namelijk het herstel.

Hoe gaan we te werk?

We beginnen de massagetherapie met een kort intakegesprek, waarin we eventuele klachten bespreken. Daarna volgt de eigenlijke massage. Aangezien die een intense werking heeft, raden we je aan om niet te snel weer op te staan of aan het werk te gaan na de massage. Anders heeft die veel minder effect. Zorg dus dat je die dag nog tijd hebt om te rusten.

Een ayurvedische massage is geschikt voor kinderen, ouderen en iedereen ertussenin. Voor kinderen is een sessie van 20 minuten tot een halfuurtje vaak al voldoende om meer te ontspannen en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Daarom is de massage eveneens ideaal voor kinderen met ADHD of hoogsensitiviteit.