Logo Tao Dru

Tai chi & chi kung

“If you just set people in motion, they’ll heal themselves”

shapes [Hersteld] Tekengebied kopie

Tot rust komen dankzij tai chi & chi kung

Chi kung is een bewegingsleer gebaseerd op de Taoïstische levensvisie van yin en yang. De techniek bestaat uit zachte en ronde bewegingen die vloeiend worden uitgevoerd. Het doel is om je lichaam en geest in balans te brengen en je energie door te laten stromen. Doordat je de langzame en vloeiende bewegingen op het ritme van je ademhaling uitoefent, kom je tot rust.

Je leert je eigen energie te richten door je energiekanalen (meridianen), waardoor je je bewuster van je lichaam en geest wordt. Je energie zal beter stromen, je lichaam wordt soepel en je stimuleert je eigen levenskracht, net als je zelfvertrouwen. Je brengt je aandacht in het moment van het nu.

Door geregeld aan chi kung te doen, vergroot je je evenwichtsgevoel. Chi kung maakt stramme spieren en gewrichten los, bevordert je bloedcirculatie en heeft een gunstige invloed op je stofwisseling. Bovendien krijg je meer energie. Overgave is de weg van de Tao.

Chi kung, praktisch te trainen & erg bruikbaar

Wanneer je de oefeningen makkelijk kunt uitvoeren, ontstaat er meer ruimte en aandacht om je gedachten te onderzoeken. Als die rustiger worden, kom je dichter bij de essentie van jezelf. De effecten van chi kung zijn al na een paar trainingen merkbaar.

De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen worden aangepast aan de aard van je klacht, je leeftijd en de conditie van je gestel. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht; daarom werken we in kleine groepen.

De laatste 20 minuten sluiten we af met een geleide ontspannings-/visualisatieoefening. Zo kun je alle oefeningen die we in de les gedaan hebben goed in je systeem integreren. Na de les maken we tijd om samen thee te drinken.

Wil je zelf aan een les chi kung in een fijne en ruime omgeving deelnemen? Kom dan gezellig langs en ervaar de positieve effecten. Alle praktische informatie en de bijbehorende tarieven vind je op de pagina ‘Lestijden’. Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen.

shapes [Hersteld] Tekengebied kopie